20 januari 2007

Några bilder (1)

Här kommer några bilder från resan hittills. Har en miljard bilder på vår bebis och typ inga på oss vuxna så därför blir det lite reseminnen ur Bobo-perspektiv. Barnsäkert med andra ord.



Första mellanlandningen. Vi spenderade fem timmar på Heathrow och de flög förbi förvånansvärt snabbt. Vi shoppade lite, åt lite, läste lite och sådär. Vi var lite besvikna över att ha behövt checka in barnvagnen redan i Stockholm eftersom en av anledningarna till att vi köpte den fula paraplyvagnen var att vi skulle kunna ha den med oss åtminstone under det långa stoppet på Heathrow. Nu gick det bra ändå, om jag minns rätt satt han i barnstol en del och låg på golvet (bläk) en del.



Ombord på planet och Bobo väntar på att mamman och pappan ska stuva undan handbagage och sätta sig tillrätta. Här leker han med styrinstrumentet för ombordunderhållningen, den smutsiga telefon slash fjärrkontroll som styr kanalerna som visas på de individuella tv-skärmarna. Vi flög med ett kinesiskt flygbolag och underhållningen var därefter – ganska många amerikanska filmer och tv-program men desto fler kinesiska. Jag såg åtminstone ”Little Miss Sunshine” som jag längtat efter att se.



Elva timmar senare och vi har precis mellanlandat en andra gång (i Hong Kong). Bobo är happy as Larry som vanligt och har här vaknat efter att ha sovit jättelänge på flyget. Trots att det är ganska varmt och fuktigt är han rätt påbylsad – efter så många timmar instängd på ett flygplan var vi alla ganska frusna.



Sista delflygningen (Hong Kong-Melbourne) tog nio timmar. Bredvid oss satt en australiensisk bebis som var lite rädd för oss. På bilden sitter barnen i varsin bassinett, den ”vagga” jag tjatade om så mycket innan resan. Den visade sig inte vara så oumbärlig som jag hade trott eftersom Bobo mest sov i våra famnar ändå, däremot satt han en del i den under vakentiden. När vi närmade oss Australien väckte flygvärdinnorna oss med frågan ”vad vill ni ha till frukost, omelett och bacon eller en kinesisk skaldjursgröt?”. Svårt val, eller hur?



Några dagar in på resan och vi promenerar längs Yarra River i centrala Melbourne. Vi är fortfarande jätterådvilla när det gäller Bobos kläder så han har långärmat på sig. Senare under dagen måste vi av olika anledningar köpa en helt ny outfit på varuhuset Myer och väljer då kortärmat + kortbent.



(Del två är färdigskrivet och kommer inom kort, tar bara sån tid att ladda bilder.)

2 kommentarer:

Johanna sa...

Hmm, den pyttelilla mamman på bilden där, vilken spinkis hon är alltså. Jag saknar henne hemma i Sverige nu när allt händer på en och samma gåååhåång...

Rebecca sa...

darl, och antligen fangade jag dig pa MSN!